Pfau, Christa SáraNagy , Viktória Krisztina2025-06-182025-06-182025-05-03https://hdl.handle.net/2437/393285Szakdolgozatom témája a speciális étrendek és azok jelentősége a turizmusban és a vendéglátásban. Ehhez kapcsolódóan ismertetem az ételallergiák, ételintoleranciák és egyéb speciális étrendek alapfogalmait, illetve azok megjelenését a turizmusban és vendéglátásban. Vizsgálok általános turisztikai szokásokat, valamint azt, hogy egy adott étrend követése milyen befolyással van az utazási szokásokra és milyen nehézségekkel járhat egy étrend betartása egy utazás alkalmával.57huÉtelallergiaÉtelintoleranciaÉtrendTurizmusSpeciális étrendek és jelentőségük a turizmusban és vendéglátásbanSpecial dietary needs and their significance in tourism and hospitalityKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.