Sánta, Ádám KálmánPénzes, Ákos2022-11-022022-11-022022-10-21https://hdl.handle.net/2437/338615Bár első hallomásra nem tűnik helyénvalónak az „élmény disznóvágás” jelenléte a hazai turisztikai kínálatban, a jelenség mégis létezik. Dolgozatomban ezen programokat vizsgáltam. Kutatásom középpontjában a disznótoros programok keresleti és kínálati oldalának jellemzése állt. A szolgáltatók esetében szerettem volna megtudni, milyen célból történik a program kínálatba való bevezetése, valamint, hogy milyen forrásból kerülnek beszerzésre a lebonyolításhoz szükséges erőforrások. A keresleti oldal vizsgálatakor az autentikusságra helyeztem a hangsúlyt. Ennek szellemében arra kíváncsi, hogy a potenciális vendégek milyen általuk fontosnak vélt tényezőket várnák el az "igazi falusi disznótor" élménye érdekében.55hugasztronómiavidéki turizmushagyományőrzésA disznótoros programok jelenségének vizsgálata a hazai turizmusbanExamining the phenomenon of pigsticking programs in domestic tourismDEENK Témalista::Társadalomtudományok::Néprajz