Borbélyné, Varga MáriaKiss, GergelySóvágó, Imre2008-01-212008-01-212007-01-212008-01-21http://hdl.handle.net/2437/3271„Amit eszel, azzá leszel” tartja a mondás. Napjainkban egyre nagyobb szerephez jut, és mind fontosabbá válik az egészségtudatos táplálkozás. Sok szó esik az egészség és a táplálkozás összefüggéséről, majd minden fórumon foglalkoznak ezzel a témával. Az egészséges táplálkozást mindenki máshogy értelmezi. Egyesek a vegetarianizmus hívei, míg mások úgy gondolják, hogy a vegyes, de változatos étrend a legkedvezőbb az emberi szervezet számára. (I1.) A táplálkozási szakemberek hosszú időn át azt tanácsolták, hogy minél kevesebb zsírt fogyasszunk, táplálkozzunk zsírszegényen! Az utóbbi időben azonban egyre többet lehet hallani a zsírok egészségmegőrző, gyógyító hatásáról. A zsiradékok jelentős szerepet töltenek be a szervezetben, mert fontos energiaforrások, nélkülözhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok számára, továbbá növelik az ételek élvezeti értékét.62 p.2028871 bytesapplication/pdfhumangalicaegészségtudatos táplálkozásélelmiszerbiztonsághúsminőségA mangalicasertés jellemzése, feldolgozása és vezértermékeinek bemutatásaThe characterisation and processing of Mangalitsa pig and the presentation of it’s productsDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::ÁllattenyésztéstanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek