Battáné Gindert-Kele, ÁgnesBoros, Gábor Gyula2011-05-192011-05-1920112011-05-19http://hdl.handle.net/2437/108593Diplomadolgozatom témája három különböző hűtési technológia bemutatása az almatárolásban. Vizsgálataimat két almatárolóban végeztem melyek egyikében hagyományos és CA széndioxidos technológiát használnak, a másikban pedig ULO hűtési technológiát. A két hűtőház Tuzséron található és a Nyír Kert TÉSZ tagjainak tulajdonát képezik. Dolgozatomban bemutatom a hűtőházak felépítését, felhasznált anyagokat az eredményes tároláshoz szükséges feltételeket. A három hűtési technológia berendezéseit, gépeit és működési folyamatait vizsgáltam és összehasonlítottam az alma tárolásában betöltött szerepüket és eredményességüket. A gyümölcsök jelentős helyet foglalnak el az emberi táplálkozásban. Értékes anyagaik, kedvező étrendi hatásuk, organoleptikus tulajdonságaik indokolják állandó, rendszeres fogyasztásukat. A fogyasztói igények és kereskedők elvárásainak kielégítésében fontos szerepet játszik az alma minél hosszabb ideig való tárolása és a megfelelő minőség megőrzése.48huhűtőházalmatároláshűtéshűtéstechnikaKülönböző hűtőházi technológiák, alma tárolásáhozDifferent cold storage techniques for storing appleDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány