Sipos, PéterHuszti, Tibor2013-04-262013-04-262013-04-262013-04-26http://hdl.handle.net/2437/165916Dolgozatomban különböző gyártástechnológiával készült gyümölcs-, ivó- és natúr joghurtot húzási- és nyomási igénybevételnek tettem ki közvetlenül a termékek felbontását követően. A vizsgálatokat 3 nap elteltével megismételtem, így nem csak a deformációsorozatok hatásának eredményét rögzítettem, hanem a tárolást követő termékbomlást is. Az eredmények változását a stabilizátorok és egyéb adalékanyagok is befolyásolják, amit a vizsgált gyümölcsjoghurt tartalmazott is, míg a natúr és ivójoghurt nem.46hureológia, joghurt, állományvizsgálatKülönböző technológiával készült, húzó- és nyomó igénybevételnek kitett joghurtok reológiai állományváltozásaiDEENK Témalista::FizikaDEENK Témalista::Műszaki tudományok