Kincses, SándornéPógyor, Eszter2019-06-032019-06-032019http://hdl.handle.net/2437/268571A hagyma több évszázada szerves részét képezi a Földön élők táplálkozásának és már nem csak, mint élelmiszer vagy fűszer, hanem gyógyhatású növényként, vagy kozmetikai alapanyag formájában is teret hódít magának. Ez a sokrétűség kínálta a lehetőséget arra, hogy belemélyedjek a témába. Célul tűztem ki, hogy megvizsgálom a hagyma részeinek (szár és gumó) C-vitamin- és antioxidánstartalmát, a tápanyagpótlás hatását ezen paraméterekre, valamint kiszámolom, hogyan tudjuk a napi C-vitamin bevitelt hagyma fogyasztásával fedezni.38huhagymaC-vitaminantioxidánstáplálkozástápanyagA vöröshagyma C-vitamin és antioxidáns tartalmának vizsgálata és táplálkozásunkban betöltött szerepeDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági kémiaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Talajtan