Babka, BeátaÉliás, Dorottya2017-11-282017-11-282017-11-27http://hdl.handle.net/2437/246009Témaválasztásomnál fontos szerepet játszott, hogy a hetedik féléves szakmai gyakorlatomat a Borsodi Sörgyár Kft-nél töltöttem, ahol testközelből megismerhettem a sörgyártás folyamatát, a sörök laboratóriumi körülmények között történő vizsgálatát, illetve, hogy az alkalmazott technológia és technológiai körülmények miként befolyásolják a sör tulajdonságait, főként a színét. A dolgozatom célja az volt, hogy a Germán sörök gyártástechnológiája során történő színváltozásokat vizsgáljam, a színt befolyásoló tényezőket ismertessem. A vizsgálataimat azért tartom fontosnak, mert a szín egy olyan minőségi jellemző, ami a fogyasztó küllemi elvárásai között döntő szerepet játszik.33husörsörgyártásszíntechnológiaA szín intenzitásának változása a sörgyártás technológiai lépései soránDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány