Szakály, ZoltánT. Nagy-Pető, Dorka2017-10-262017-10-262017http://hdl.handle.net/2437/244607Hazánkban, csakúgy, mint a fejlődő országok többségében megjelenő civilizációs betegségek nem csupán egyéni költségekként, hanem a társadalombiztosítási kiadások révén, nemzetgazdasági kiadási oldalról is nagy értékben realizálhatóak. A civilizációs betegségek elterjedésének fő rizikófaktorai között a nem megfelelő élelmiszerfogyasztás, a fizikai aktivitás hiánya és a genetikai adottságok is megjelennek. Diplomadolgozatom témája az egészségvédő élelmiszerek szerepe a mindennapi táplálkozásban, a fogyasztók attitűdjeinek felmérése, amely a fent leírtaknak megfelelően aktuális kérdésekkel és problémafelvetésekkel foglalkozik. Célul tűztem ki, hogy vizsgálatot folytatok a hazai lakosság körében az egészségvédő élelmiszerek szerepére vonatkozóan, valamint elemzem azt is, hogy milyen mértékben alakul ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása a mindennapi táplálkozásban. A kutatások során egyaránt végzek szekunder és primer információgyűjtést, amelyek logikailag is és időrendben is egymást követik. Vizsgálatomat a szakirodalom áttekintésével és rendszerezésével kezdem, majd az ott levont tapasztalatok alapján kialakítom a primer kutatásom során használt kérdőívemet.62huegészségélelmiszerfogyasztói szokásokAz egészségvédő élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokások és attitűdök vizsgálataInvestigation of consumer habits and attitudes into health protective foodsDEENK Témalista::Közgazdaságtudományrestricted