Mihók, SándorMolnár, József2009-03-112009-03-1120082009-03-11http://hdl.handle.net/2437/79852A vizsgálatnak összetett célja volt. Egyrészt a nevelési-hízlalási eredményeket közvetlenül befolyásoló értékmérők megállapítása, úgymint: - életképesség, ezen belül az elhullási % megállapítása napos korig és a hízlalás során - élősúly alakulása egyedileg és csoportosan - takarmány felhasználás, takarmány értékesülés - lábdeformációk aránya, másrészt a vágás utáni mennyiségi és minőségi paraméterek meghatározása: - vágóérték - húsminőség. Célom volt a húshibridek teljesítmények meghatározása, továbbá az is, hogy megvizsgáljam az előzőekben foglalt tulajdonságokra ható tényezőket, azok befolyásának mértékét, illetve azt, hogy hogyan lehet ezeket a hatékony és minőségi csirkehús-előállítás során felhasználni.38 p.hubaromfitenyésztésbrojlercsirkeBrojlercsirkék teljesítményvizsgálata a húsminőségre-