Czipa, NikolettHorváth, Gyöngyi2022-11-112022-11-112022https://hdl.handle.net/2437/339535A fűszernövényeket évezredek óta használják a gyógyászatban, valamint ételek ízesítésére. Számos jótékony hatásuk van, amelyek miatt ajánlott fogyasztásuk. Érdekelt, hogy a különböző fűszernövények mekkora koncentrációban tartalmazzák a meghatározott elemeket. Szakdolgozatomban 10-féle fűszernövény polifenol-, flavonoid-, és elemtartalmát határoztam meg. Az eredmények igazolták, hogy a vizsgált fűszernövények kimagasló polifenol-, flavonoid-, valamint elemtartalommal rendelkeznek.47hufűszernövénypolifenol-tartalomflavonoid-tartalomelemtartalomSzárított fűszernövények polifenol-, flavonoid-, és elemtartalom meghatározásaDEENK Témalista::KémiaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány