Szőllősi, LászlóDorka, Nikolett2014-12-022014-12-022014-11-28http://hdl.handle.net/2437/201816A jelen, s közeljövő feladata a növekvő létszámú emberiség élelmiszerellátása, amelyben világszerte nagyobb arányt képviselnek a jó minőségű, biológiailag magas tápértékű, állati eredetű élelmiszerek. Az állattenyésztési ágazatok közül a baromfitenyésztés az az ágazat, amely a jövőben a legnagyobb mértékben járul hozzá a Föld népességének teljes értékű állatifehérje-ellátásához. A biológiai tejesítő képesség tekintetében a brojlercsirke messze a leghatékonyabb állattenyésztési ágazat. A nemzetközi versenyképesség egyik kulcstényezője a hatékonysági mutatók fejlesztése, amelyhez nagymértékben hozzájárul a technológiai háttér és a szakmai tudás.46hubrojler hizlalásnaturális hatékonyságEPEFköltség- és jövedelemviszonyA vágócsirke hizlalás naturális hatékonyságának költség- és jövedelemhelyzetre gyakorolt hatásaThe effects of physical efficiency in broiler production on costs and income situationDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vállalatgazdaságtan