Novotniné Dankó, GabriellaHolb, Máté2011-04-262011-04-2620112011-04-26http://hdl.handle.net/2437/104983A termelésben és fogyasztásban egyre inkább meghatározóvá válik a minőség. Ennek elérésére a HACCP rendszert egyre szélesebb körben alkalmazzák az élelmiszerek előállításával és forgalmazásával kapcsolatos tevékenységek során. A HACCP elsődleges célja a fogyasztók védelme. A Hajdúszoboszlói Mezőgazdasági Zrt. tejtermelő gazdaságában alkalmazott HACCP rendszer az élelmiszerek biztonságának érdekében a veszélyek keletkezésével, megelőzésével és kiküszöbölésével foglalkozik egyedileg megvizsgálva a terméket, a technológiát és a feldolgozás körülményeit. A HACCP rendszer bevezetése óta pozitív változások történtek az ágazat működésével kapcsolatban. Többek között a fejés és tejkezelés kritikus pontjainak átlátását teszi könnyebbé. A HACCP alkalmazása előtti kritikus pontok (CCP-k) mostanra már minimalizálódtak.58huHACCPtejkezeléshigiéniatejA HACCP rendszer vizsgálata a hajdúszoboszlói Kösely mg.-i Zrt. tejelő szarvasmarha telepénDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági üzemtan