Karaffa, ErzsébetKovács, CsillaBalázs, Valentin2018-05-232018-05-232018-05-10http://hdl.handle.net/2437/252634Dolgozatomban alma,körte,szőlő,csipkebogyó gyümölcsökből készült gyümölcs cefréket és pálinkákat vizsgáltunk.Kutatómunkánk során az említett gyümölcsökből készült cefrék és párlatok elemtartalmi vizsgálatát tűztük ki célul ICP-OES készülék segítségével.Vizsgálataink során a cefre erjedés előtti,utáni,valamint a pálinka elem analitikai vizsgálatát végeztük el.Az érzékszervi vizsgálatok elvégzéséhez az MSZ9600:1974 szabványt alkalmaztuk.46hugyümölcs cefrékpálinkabérfőzéselemtartalomérzékszervi minősítésKülönböző gyümölcs cefrék és bérfőzéssel készült pálinkák elemtartalmának vizsgálata és érzékszervi minősítéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány