Kusza, SzilviaAbonyi, Tünde2015-05-112015-05-112015-05-11http://hdl.handle.net/2437/212583A tejfehérje gének alléljai változatosságot mutatnak, vannak erős allélok, melyek normál mennyiségű tejfehérjét eredményeznek a tejben, gyenge allélok, melyek már csak minimális szintet, a zéró allélokról pedig nem íródik át fehérje. Genetikai vizsgálatokkal kimutathatóak ezek a gyenge és zéró allélok is, melyekről nem, vagy csak minimális mennyiségű fehérje keletkezik. A gyenge és zéró allélokat hordozó egyedek szelektálásával, és továbbtenyésztésével csökkent és zéró fehérjetartalmú tej előállítása válik lehetségessé.30hutejfehérjeallergiapolimorfizmusTejfehérje gének polimorfizmus vizsgálata kiskérődzőkbenDEENK Témalista::Biológiai tudományok