Kincses, SándornéMurnyák, Stefánia2016-11-232016-11-232016http://hdl.handle.net/2437/232563A csemegekukorica meghatározó szerepű kultúrnövény mind Magyarországon, mind globálisan. Hazánkban a csemegekukorica a legnagyobb vetésterületen termesztett zöldség 2016-ban, feldolgozása főként a konzerv- és hűtőiparban történik. A napjainkban egyre többet felhasznált szuperédes csemegekukoricák, hozzáadott cukor nélkül, minél kevesebb sót tartalmazó felöntőlében készülnek a konzerviparban. A tömegváltozások figyelemmel kísérése, valamint a pH-csökkenés szabályozása sarkalatos pont egy élelmiszer előállító cég esetében. A szakdolgozatomhoz felhasznált adatokat a Szatmári Konzervgyár Kft.-nél gyűjtöttem. Célom az volt, hogy a csemegekukorica hibridek töltőtömeg és pH alakulásának rendszerezésével bizonyítsam a különböző fajták szokásos változásait az idő előrehaladtával.39hucsemegekukoricakonzervszuperédesCsemegekukorica konzerv diffúziós- és pH-változásainak vizsgálata különböző fajtákonDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány