Soós, ÁronBacskainé Bódi, ÉvaNagy, Nóra2018-10-302018-10-302018http://hdl.handle.net/2437/258394Diplomadolgozatomban natúr és ízesített szálas és filteres zöld teák komponenseit vizsgáltam. Ezek a komponensek: a katechin, az epikatechin, a koffein, és az epigallokatechin-gallát volt. A mérésem célja az volt, hogy megtudjam, különbözik-e a szálas tea a filteres teától komponenseit tekintve, valamint befolyásolja-e az összetételt az ízesítés. A szálas teák esetében megfigyeltem a tealevelek formázását, és azt, hogy ez milyen hatással van az összetevők mennyiségére. A filteresek esetében pedig az összetört tealevelek homogenitását figyeltem meg, valamint azt, hogy látható-e különbség az ízesített minták esetében, például észrevehetőek-e gyümölcsdarabok az őrleményben.49huzöld teaHPLCkomponenskoffeinkatechinSzálas és filteres zöld teák vizsgálata nagyteljesítményű folyadékkromatográfiás módszerrelDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány