Marádi, KrisztinaKiss, Orsolya2023-05-082023-05-082023-03-20https://hdl.handle.net/2437/352141Szakdolgozatomat társadalomtudományi szakfordítás területén készítettem el. A választott forrásnyelvi szövegem, La Cuisine et Pâtisserie Anglaise et Américaine címmel jelent meg 1904-ben, szerzője Alfred Suzanne. A könyv tizenöt fejezetben ad részletes leírást tradicionális angol és amerikai ételekről és ezek elkészítéséről. Az általam fordított fejezetben megemlítésre kerülnek a legkiemelkedőbb szakácsok, akik az eredeti mű szerzőjének kortársai voltak, a kulináris társaságok, a nemesi házak, a londoni szállodák és éttermek. A szakdolgozat részei a következők: forrásnyelvi szöveg általános jellemzése, forrásnyelvi szöveg, a fordítás, az ahhoz tartozó megjegyzések és a konklúzió.40hugasztronómiafranciaangolLa cuisine et pâtisserie anglaise et américaineDEENK Témalista::TársadalomtudományokHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.