Peles, Ferenc ÁrpádTörök, Tamás2011-05-242011-05-2420112011-05-24http://hdl.handle.net/2437/108726A humán élelmiszer eredetű megbetegedések okozójaként elsők között találhatók a Salmonella nemzetségbe tartozó baktériumok. Forrásuk leggyakrabban a tojás és baromfihús alapú élelmiszerek, melyek kimondottan kedveznek a szaporodásukhoz. Szakdolgozatomban arra kerestem a választ, hogy mely baromfiipari termékek szennyezettek Salmonellával, milyen mikrobiológiai módszerekkel történik a kórokozó kimutatása, valamint hogy mik azok a megelőző élelmiszer-biztonsági lépések, amelyek betartásával a szalmonellózis elkerülhető.58 oldalhusalmonellaélelmiszer-biztonságmentesítéshigiéniamegelőzésA salmonella előfordulása és élelmiszerbiztonsági szerepe a baromfiiparból származó minták eseténMezőgazdaságtudomány