2008-12-092008-12-09963939212Xhttp://hdl.handle.net/2437/52270A gasztronómia a hallal kezdődik. Magas szintű gasztronómia csak ott alakulhatott ki, ahol a halételeket megfelelően készítik. A halgasztronómia nélkül nincs gasztronómia! Kétszáz-háromszáz év előtti magyar szakácskönyveket lapozgatva, amelyekben több, mint 200 halétel között lehet válogatni, azt sugallja, hogy a régi időkben a magyar halgasztronómia szintje magas volt. Ma azonban alig készítenek több mint 8-10 halételt. Jelen kötet a magyar halgasztronómia újjászületésének, a hal és a halételek népszerűsítésének alapköveit szeretné letenni. A könyvben több mint 200 hagyományos és újonnan alkotott halétel szerepel, amelyek a magyar halgasztronómia megújulásának az alapjait képezhetik.963939212Xhttp://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ821369bibFSZ821369