Dr. Peles, Ferenc ÁrpádTóth, Magdolna2010-10-222010-10-222010-10-212010-10-22http://hdl.handle.net/2437/99719Dolgozatomban négy igen gyakori élelmiszer eredetű megbetegedést okozó mikroorganizmus (Salmonella, Campylobacter, E. coli és Shigella) előfordulását vizsgáltam Hajdú-Bihar megyében 2006 és 2009 között.A dolgozatomban továbbá kitértem az élelmiszer ellenőrzésekre, valamint a patogén mikroorganizmusok által okozott élelmiszer eredetű megbetegedések gyanúja esetén végzendő laborvizsgálatokra.38humikroorganizmusélelmiszermegbetegedéskórokozóA leggyakoribb élelmiszer okozta humán bakteriális megbetegedések Hajdú-Bihar megyében 2006 és 2009 közöttDEENK Témalista::OrvostudományDEENK Témalista::Biológiai tudományokDEENK Témalista::Társadalomtudományok