Novotniné Dankó, GabriellaKovács, Ákos2021-11-162021-11-162021-11-16http://hdl.handle.net/2437/324752A szarvasmarha-tenyésztés biztosítja az emberek számára a hús és tejtermékek széles választékát. Ezért tartottam fontosnak, hogy szakdolgozatomban a tej mennyiségét és minőségét befolyásoló tényezőket ismertessem. Szakirodalmi áttekintést követően mélyinterjúkat készítettem a tiszavasvári Dankó-Agro Kft., valamint a Dancs-Farm Kft. telepvezetőivel. Így átfogó képet kaphattam a tejtermelésről. Igyekeztem kitérni a takarmányozás, tartástechnológia és a tenyésztett fajta szerepére, mint befolyásoló tényezők. Ezek mellett a fejés menete és az állatok egészségi állapota is fontos szempont volt.41hutejtejtermeléstakarmányozástartástechnológiaszarvasmarhaA termelt tej mennyiségét, minőségét és összetételét befolyásoló tényezőkDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány