Kincses, SándornéBoruzs, Barbara Panna2022-11-032022-11-032022-10-20https://hdl.handle.net/2437/338783A szakdolgozatom középpontjában a cukorfogyasztás, valamint a cukor egyes természetes alternatíváinak bemutatása állt. Többek között ismertettem a cukor hatását a szervezetre, illetve a diabétesz egyes típusait. Ezt követően végig mentem a cukorgyártás folyamatain, majd az általam választott alternatívákat jellemeztem. Kitértem az egyes édesítők pozitívumaira, illetve negatívumaira is, hogy az olvasó minél nagyobb képet kapjon róluk. A választott természetes cukoralternatívák felhasználásával süteményeket készítettem, amelyeket kóstoltatásnak, illetve laboratóriumi vizsgálatoknak vetettem alá. Ezek eredményeit ismertettem, valamint magyaráztam feltehető okukat.38hucukoralternatívákélelmiszer vizsgálatcukorfogyasztáscukorgyártásCukorpótlókkal készített élelmiszerek vizsgálataDEENK Témalista::Biológiai tudományok