Czellér, MáriaMolnár, Anna Éva2024-06-182024-06-182024https://hdl.handle.net/2437/373257Szakdolgozatomban Bretagne Franciaországi régió gasztronómiai hagyományairól írtam. A dolgozatban bemutatom röviden a régió földrajzást, gazdaságát, történelmét é kultúráját. Ezen kívül röviden összefoglaom a legfontosabb pillanatokat a francia konyhaművészet történelméből. A dolgozatban bemutatom részletesen Bretagne hagyományos ételeit, italait és a gasztronómiához kapcsolódó főbb alapanyagokat. Kitekintést nyújtok továbbá a gasztroturizmus fontosságára is. Saját kutatásomban azt vizsgálom, hogy a magyar fogyasztók mennyire ismerik Franciaország és Bretagne gasztronómiáját, illetve, hogy mennyire lennének nyitottak ezeknek a további megismerésére.59hugasztronómiaBretagneFranciaországGasztronómiai Hagyományok Bretagne-banGastronomic Traditions in BrittanyKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.