Sipos, PéterErdélyi, Sándor2013-05-222013-05-2220132013-05-22http://hdl.handle.net/2437/168858Dolgozatomban megvizsgálom egy Nyírségi almefeldolgozóüzemben az almatököly lisztkként történő hasznosíthatóságának lehetőségét. Különböző laboratóriumi teszteket végzek a korszerű fogyasztói igényeknek megfelelő almatörköly előállítása céljából. Majd megvizsgálom az ipari előállítás lehetőségét, és az eltérő technológiával történő előállítás hatásait a félkész illetve késztermékre. Próbasütéssekkel és laborvizsgálatokkal alátámasztom az almaliszt sokoldalúságát és használhatóságát.42hualmalisztalmatörkölyAlmatörköly liszt élelmiszercélú felhasználhatóságának vizsgálata és a piaci elvárásoknak megfelelő előállításának kidolgozásaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek