Balogh, PéterNovák, Zoltán2023-12-182023-12-182023-10-24https://hdl.handle.net/2437/363578A dolgozatom a laborban előállított sertéshúst vizsgálja, melyben ismertetem szükségességüket és meghatározom a fogyasztói preferenciákat befolyásoló tényezőket. A kutatásomat egy kérdőív adta, melyet a magyarországi kitöltések alapján SPSS statisztikai szoftver segítségével elemeztem. Az eredmények alapján egyértelműen látható, hogy mely korcsoport, hogyan vélekedik a laborban tenyésztett hússal kapcsolatban, illetve mely korcsoport zárkozik el szinte teljesenkörűen ezektől. Az elemzésem egyváltozós vizsgálattal kezdtem, melyben gyakoriságot és leíró statisztikát készítettem. A többváltozós elemzés során kereszttáblákat és Kruskal-Wallis teszteket készítettem, mely alapján egyértelmű következtetéseket sikerült levonnom.66hulab-meatin-vitro húsmesterséges húskészítménytisztahúslaborhússejtekből előállított húsA laborban előállított sertéshúsLab produced porkmeatDEENK Témalista::KözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.