Máthé, EndreSípos, Réka Dorina2021-11-082021-11-082021http://hdl.handle.net/2437/324177A szakdolgozatom készítése során szénhidrát csökkentett termék létrehozása volt a cél. Egy muffin alaprecept átalakításával készítettem olyan termékeket, amelyek vélhetően egészségesebbek, mint az alaptermék. Az új édességek cukor helyett édesítővel, míg sima búzaliszt helyett cirokliszttel keverve készültek. Az elkészült három édességet különböző szempontok alapján vizsgáltam. Vizsgálati módok voltak: organoleptikus módszer, szénhidrát-, nyersfehérje- és nyerszsír tartalom mérés, alaki hányados és tápértékszámítás.39humuffinszénhidrát csökkentett termékbúzalisztciroklisztCsökkentett szénhidrát-tartalmú búza- és cirokalapú muffin termékek fejlesztéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány