Mátrai, Norbert ZoltánLőrincz, Bálint2024-06-192024-06-192024-05-08https://hdl.handle.net/2437/373766Szakdolgozatom célja bemutatni a lean módszereket egy szokatlan környezetben. Lean alapjai bemutatásán keresztül a szőlészeti ágazat hatékonyságának javítását céloztam meg. A kiinduló állapot elemzése után fejlesztési javaslatokat tettem a dolgozatban. Véleményem szerint elengedhetetlen az ültetvények tökéletes megtervezése és kialakítása, ahol innovatív gépesíts szempontjából kompatibilis sorközök és sorirányok kellenek. Emellett a munkavállalókat tisztelve a megfelelő munkakörülmény biztosítása is kiemelt szempont. Gondolok itt a munkaruházatra, eszközökre és a cég szervezeti felépítésesére. A munkavállalóknak egyértelmű, gyors és hiteles információkat kell adnunk. A lean bevezetése egy hosszú folyamat, de annak erejét már rövidtávon is lehet érzékelni.51huLeanKaizenSzőlészetTPS5SLean módszerek alkalmazása a szőlészetbenApplication of lean methods in viticultureKözgazdaságtudomány::Vezetéstudomány, menedzsmentHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.