2008-12-082008-12-089637880917http://hdl.handle.net/2437/50216A Koktélparti nem egyszerű tanulmány, nem is receptkönyv, sokkal több annál: izgalmas kalandozás földrészeken és történelmi korokon át. S mire a végére ér az olvasó, nemcsak a szerző legszemélyesebb emlékeivel gazdagodhat, nemcsak rafinált koktélok és ínycsiklandó ételek receptjeit ismerheti meg, hanem azt is megérti, hogy miként befolyásolja egy-egy nép alkoholfogyasztási szokásait saját nemzeti itala. Hogy a Daiquiri vagy a Tequila miért éppen Hemingway hőseinek volt a kedvence, mi is az a Calvados, amibe a Remarque-regények szereplői fojtatták örömüket-bánatukat, vagy mi az a Maraschino, amit a romantikus szerelmes regények hősnői kortyolgatnak. S ahogy az előző két kötetben megszokhatta az olvasó, ez az összeállítás is úgy készült, hogy az egyes italokhoz leginkább illő ételek, illetve az adott itallal készíthető finomságok receptjei is megtalálhatók a könyvben. Hogy a Daiquiri vagy a Tequila miért éppen Hemingway hőseinek volt a kedvence, mi is az a Calvados, amibe a Remarque-regények szereplői fojtatták örömüket-bánatukat, vagy mi az a Maraschino, amit a romantikus szerelmes regények hősnői kortyolgatnak. S ahogy az előző két kötetben megszokhatta az olvasó, ez az összeállítás is úgy készült, hogy az egyes italokhoz leginkább illő ételek, illetve az adott itallal készíthető finomságok receptjei is megtalálhatók a könyvben.9637880917http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibKLT00332935bibKLT00332935