2008-12-052008-12-059639283053http://hdl.handle.net/2437/43488Részletes útikalauz a világ gyümölcseihez. Több száz színes fénykép; az egyes fajok történetének, változatainak és táplálkozástani ismerveinek felsorolása. Érdekes tudnivalók a jól ismert bogyós termésű, citrus- és egyéb gyümölcsökről - például almákról, banánfélékről, dinnyékről, barackokról, fügékről és szőlőkről -, de a babacoához, fügekaktuszhoz, rambutánhoz, kígyó-, elefántpálma- és Sáron-gyümölcsökhöz hasonló jóval egzotikusabb fajokról is. Hasznos tanácsok a vásárlással és tárolással kapcsolatban. Javaslatok előkészítésüket, tartósításukat és konyhai felhasználásukat illetően. Több mint száz gyümölcsből készíthető sütemény, torta, fagylalt, szósz és felfújt receptje.9639283053http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibMKF00036725bibMKF00036725