Apáti, FerencCsimbók, Laura2017-10-272017-10-272017-10-26http://hdl.handle.net/2437/244761A kézzel szedett és a géppel rázott meggyültetvény költség-haszonelemzése. A kézzel szedett meggy elsősorban friss piacra-, míg a géppel rázott ipari feldolgozásra kerül. A hozamok, árak és támogatások által meghatározásra került a termelési érték. A ráfordítások és input áraik alapján pedig a termelési költség. Majd a számított jövedelem, jövedelmezőség és hatékonysági mutatók által meghatározásra került a célkitűzésem eredménye, hogy a kézzel szedés vagy a géppel rázás mondható gazdaságosabb betakarítási technológiának. Illetve, hogy a meggytermesztés gazdaságosnak mondható-e.50humeggymeggytermesztésfrisspiaci meggyipari meggyA frisspiaci és az ipari meggytermesztés összehasonlító gazdasági elemzéseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány