Béri, BélaBrassó, Dóra LiliSzabó, Vanessza2021-11-052021-11-052021-11-04http://hdl.handle.net/2437/324080A strucc és termékei egyre népszerűbbek a piacon, kiváltképp annak azon szegmenseiben, ahol a fogyasztók főként a minőségi és egészséges termékeket vásárolják. Mára már a világ számos pontján foglalkoznak strucctenyésztéssel, annak okán, hogy a strucc rendkívül jól alkalmazkodik, így számos különböző éghajlati adottságú területeken is sikeresen tartható és tenyészthető. A struccnak szinte minden részét tudják hasznosítani, de ezek közül a legjelentősebbek a hús, a tojás, a bőr és a toll. A strucchús sikerét a puhaságának, magas energiatartalmának, alacsony zsír- és koleszterin tartalmának és ízletességének köszönheti. Magyarországon több olyan állatfajjal is dolgozunk, amelyek nem a megszokott gazdasági állataink. A strucc hazánkban kuriózumnak számít, ez is indokolhatja tenyésztését és a belőle készülő termékek előállítását. A tartás szempontjából az éghajlati és technológiai feltételek biztosítottak. Termékeinek felhasználhatósága sokrétű, húsa keresett és jó áron értékesíthető a nemzetközi piacon. Nem utolsósorban, a strucchús a hazai termékpalettán különleges és minőségi terméket képvisel.55hustrucchúsminőségvágóértékpH-értékaminosavA strucc (Struthio camelus) vágóértékének és húsminőségének értékeléseDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állattenyésztéstan