Sipos, PéterMolnár, Anett2016-10-282016-10-282016-10-28http://hdl.handle.net/2437/231426Szakdolgozatomban vizsgálom az őrlőkövek távolsága, illetve a felöntési sebesség különböző beállításaival az őrlés során nyert frakciók arányát, az őrlés idejét, a kapott lisztfrakciók hamutartalmát és szemcseméret eloszlását.A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon egy új Élelmiszerfeldolgozó Tanüzemet hoztak létre.Egy új élelmiszeripari üzem létrehozásánál jó minőségű gépek, berendezések és megfelelő szaktudás szükséges.Ebből kiindulva arra kerestem a választ, hogy az Élelmiszerfeldolgozó Tanüzem malomipari részlegében lévő köves malom használata során milyen beállítással érhető el a legjobb eredmény.30humalom őrlés búza lisztA Partisani MB 250 típusú köves malom működésének optimalizálásaÉlelmiszertudomány