Prof.Habil Bardócz, Zsuzsanna MagdolnaKapitány, Péter János2010-05-282010-05-282010-06-012010-05-28http://hdl.handle.net/2437/96857A dolgozat áttekinti az élelmiszeradalékokhoz, az E-számokhoz és az édesítőszerekhez kapcsolódó szakirodalmakat. Részletesen tárgyalja a mesterséges és a természetes édesítőszereket, azok emberi szervezetre gyakorolt hatásait. Bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyv előírásait a témára vonatkozóan. Leírja a megengedett napi fogyasztási mennyiségeket, illetve a túladagolás okozta veszélyeket. Kutatást végeztem a társadalom tájékozottságát illetően az édesítőszerekről és az adalékanyagokról. A kérdőíveket kiértékelve kiderült a tájékozatlanság és a vásárlási szokások megoszlása. Az eredményeket diagramokkal szemlélteti a dolgozat.52 oldalhuE számokédesítőszerekAz élelmiszeradalékok, E-számok, édesítőszerek bemutatása és társadalmi megítélésükDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományDEENK Témalista::Biológiai tudományok