Kovács, KrisztiánLaczkó, Viktória2017-10-302017-10-302017http://hdl.handle.net/2437/244920Dolgozatom témájául a baromfi ágazatot választottam, azon belül a brojlercsirke hizlalást. Célom volt egy működő vállalaton keresztül elemezni, a vágócsirke hizlalás naturális és ökonómiai mutatóinak alakulását, valamint azt hazai és nemzetközi viszonyok között összehasonlítani. Szakdolgozatom szakirodalmában a baromfi ágazat nemzetközi és hazai helyzetét kívántam ismertetni. Eredményeim alapján kijelenthető, hogy az adott vállalat hazai viszonyok között versenyképes. Nemzetközi szinten viszont még elmaradást mutat.46hubaromfibrojlerA Nagyhegyesi Állattenyésztő Kft. baromfi telepének naturális és ökonómiai mutatóinak elemzéseAnalysis of thenatural and ecologicalindicators of thepoultry farm at Nagyhegyes Állattenyésztő Kft.DEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány