Diósi, GerdaFekete, IstvánMászlai, Éva2017-10-252017-10-252017-10-25http://hdl.handle.net/2437/244388Témaválasztásom során célomként tűztem ki olyan termékek kialakítását, melyek beltartalmi paramétereit tekintve értékes tápanyagokban gazdagok, amellett pedig sütőipari felhasználhatóság szempontjából is megállják a helyüket. Különböző alternatív liszteket (köles, hajdina, amarant, zab) választottam alapanyagul, és mindegyiket háromféle arány szerint kevertem búzaliszttel. A kedvezőbb íz és állag eléréséért kovászos eljárással készítettem a cipókat. Az így kapott termékeken különféle vizsgálatokat végeztem, melyekből mind technológiai, mind pedig beltartalmi paraméterekre következtethettem.45hualternatívsütőiparkovászamarantköleszabhajdinaAlternatív alapanyagok felhasználása kovásszal készült sütőipari termékekbenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány