Rakonczás, NándorFekete, IstvánCseh, Zsófia2012-05-242012-05-2420122012-05-24http://hdl.handle.net/2437/129340Diplomamunkám során, ha nem is túl mélyen, de legfőképpen a kénezés és levegőztetés műveleteibe mélyedve próbáltam információt gyűjteni arról, hogy ezek a technológiai lépések milyen hatással vannak a borra annak életpályája folyamán. A kénezés szempontjából elmondható, hogy egyetlen negatív tulajdonságot sem tulajdonítottam hatásának, épp ellenkezőleg: a kénessav kifejtette pozitív hatását. A borok megőrizték ízüket, zamatukat, és minőségüket. A levegőztetést illetően legfontosabbnak tartom kiemelni, hogy néhány esetben ennek tulajdonítható a túloxidált, acetaldehides, kenyeres íz világ, valamint a csekély vagy nulla CO2 tartalom. Utóbbi természetesen következhet a helytelen palackozásból vagy tárolásból is.50hubor kémiapHbor kénezésbor levegőztetésA kénezés és a levegőztetés hatása a bor kémiai és érzékszervi paramétereireDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Kertészetno_restriction