Alexa, LorándSzilágyi, AnettSipos, Réka Dorina2024-06-122024-06-122024-04-30https://hdl.handle.net/2437/372519A vizsgálataimhoz hat különböző márkájú, kereskedelmi forgalomban kapható mintát használtam, melyek közül négy darab nagyüzemi, kettő pedig kézműves gin volt, illetve készítettem egy házi gint is, amihez az ital előállításához szokásosan használt fűszerek mellett gabonaszesznek a vodkát választottam. Ezt a hét alkoholos italt vizsgáltam és hasonlítottam össze. Meghatároztam az összes fenolos vegyület-, illetve a flavonoid-tartalmat, mértem a minták pH-ját, a savtartalmat indikátoros és potenciometriás titrálással, a vezetőképességét, vizsgáltam a metanol- és etanol-koncentrációt, valamint azonosítottam a párlatokban megtalálható illékony komponenseket is. Ezzel kívántunk felvilágosítást kapni arról, hogy van-e számottevő eltérés a nagyüzemi, kézműves és házi készítésű ginek termékminőségében.53huginaromaprofilantioxidáns hatású vegyületekmetanoltartalometanoltartalomKereskedelmi forgalomban kapható és házi ginek minőségi jellemzőinek és aromaprofiljának vizsgálataMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.