2008-11-212008-11-219632104811http://hdl.handle.net/2437/23205A magyar mangalica őseivel - a bakonyival és szalontaival együtt - évszázadokon át a magyarság egyedüli zsír- és fehérjeforrásaként szolgált: a 150 éves török uralom alatt a pusztákon, mocsarakban bujdosó magyarok élete függött az edzett, gyökereken, sáson, erdei makkon megélő sertésektől, ezekre a török vallása miatt nem tartott igényt. A mangalica e hagyományok örököse: nemcsak jó ízű, de koleszterintartalmában, zsírsav összetételében is jobb, mint a ma elterjedt külföldi sertésfajták. E könyv hiánypótló mű, melyben nemcsak a mangalicából eredeti receptek alapján készült ételek, hanem a mangalica tartásához kötődő hivatásokat és népszokásokat is igyekszünk olvasóink elé tárni.9632104811http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00639636bibDEK00639636