Borbélyné Hunyadi, ÉvaBerta, Dalma2011-05-302011-05-3020112011-05-30http://hdl.handle.net/2437/109009Szakdolgozatomban a medvehagyma feldolgozását és gyógyhatásait igyekeztem részletesebben bemutatni.Magyarországon a Nyugati-Mecseken tömegesen fordul elő.Remek tavaszi salaktalanító. Gomba és baktériumölő hatású.Vérnyomáscsökkentő, vértisztító hatása, és még számos egyéb gyógyhatással bír.A medvehagyma termesztése igen egyszerű.Feldolgozásának számos lehetősége van. Tartósítható szárítással, aszalással, fagyasztással. Elrakhatjuk olajban, ecetben.Sajtok előállításánál is felhasználják.Hozzájuthatunk a medvehagyma mézhez is.Konyhai felhasználása nagyon sokrétű. Azt szokták mondani, hogy mindenbe használhatjuk, amibe hagymát tennék. Intenzív, a fokhagymához hasonló íze van.Rengeteg betegség kezelésére alkalmas, de a legfontosabb a megelőzés. Rendszeres alkalmazása a test ellenálló képességét is javítja.41humedvehagymafelhasználásA medvehagyma (Allium ursinum L.) gyógyhatásai, felhasználásaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::KertészetDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Növénytermesztés