2008-12-202008-12-20963530269Xhttp://hdl.handle.net/2437/73700"A borban az a legjobb, hogy tudod, sosem ismerheted meg igazán" - állítja Matt Skinner, az ifjú ausztrál borszakértő. Ne hagyd, hogy ez elkeserítsen, hisz épp ettől válik izgalmassá a kaland. Ha elolvasod Matt könyvét, tapasztalni fogod, hogy máris magabiztosabban mozogsz a bor világában. A szőlőtelepítéstől a palackozásig Matt mindent elmond a borról, előállításának folyamatáról, a benne részt vevő szereplőkről. Közérthetően és élvezetesen magyarázza el az alapfogalmakat - borkóstolás és ízlelés, a különféle szőlőfajták, jellemző vonásaik, a világ híres bortermő területei, nevezetes borai, a palackozással kapcsolatos ismeretek mind-mind terítékre kerülnek. Botrytis, filoxéra, seprő, buké, csersav és terroir... Hol itt a probléma? Mindezeket álmodból fölrázva is fújod majd, ha elolvastad ezt a szellemes és mindentudó borkönyvet. Botrytis, filoxéra, seprő, buké, csersav és terroir... Hol itt a probléma? Mindezeket álmodból fölrázva is fújod majd, ha elolvastad ezt a szellemes és mindentudó borkönyvet.963530269Xhttp://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00541530bibDEK00541530