Babka, BeátaBogyó, Nikolett2017-11-242017-11-242017http://hdl.handle.net/2437/245887A zab kiváló beltartalmi adottságokkal rendelkező gabona, mely jótékonyan hozzájárul szervezetünk egészségének fenntartásában. Különböző arányú teljes kiőrlésű zablisztet tartalmazó fehér búza kenyérliszt keverékeket készítettem, valamit ezekből próbacipókat sütöttem. A lisztkeverékeket a sütőiparnak fontos jellemzők alapján vizsgáltam. A próbacipókat minősítettem, nagy hangsúlyt fektetve az érzékszervi jellemzőire. A próbacipók száradásának mértékét is megvizsgáltam, vagyis az élvezeti érték alakulását az idő múlásával.48huzablisztvizsgálatzabkenyérTeljes kiőrlésű zabliszt vizsgálata és alkalmazása kenyérsütésreDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány