Diósi, GerdaElchlinger, Gréta2017-10-262017-10-262017-10-25http://hdl.handle.net/2437/244546Szakdolgozatomban bemutatom, hogy a gyümölcsök szárítás után milyen mennyiségben tartalmaznak különféle tápanyagokat. Az aszalás az egyik legrégebbi konzerválási módszer, melynek segítségével számos gyümölcsféleséget tárolhatunk télen is. Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a gyümölcsök csak frissen fogyasztva fejtik ki jótékony hatásukat. Ez azonban nem teljesen igaz, a szárított gyümölcsök is számos rendkívül kedvező hatással rendelkeznek. Az aszalt gyümölcsök szinte ugyanolyan beltartalmi értékekkel rendelkeznek, mint a friss társaik, sőt a szárítás hatására a tápanyagok koncentráltabb formában vannak jelen. A vizsgálatokat figyelembe véve bátran kijelenthetem, hogy az aszalt gyümölcsök fogyasztása számos előnnyel jár.41huaszaltgyümölcsAszalt gyümölcsök beltartalmi paramétereinek vizsgáltaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány