Papp, GáborDöbröndi, ÉvaHavasi, Máté2017-05-192017-05-192017http://hdl.handle.net/2437/240620A szakdolgozat az EVONIK Agroferm Zrt. minőségellenőrző laboratóriumában újonnan beszerzett YL 9100-as HPLC készülék módszer optimalizálását dolgozza fel. A módszer a treonin előállításához szükséges glükóz és szacharóz mennyiségének pontos meghatározására lett kidolgozva. A HPLC készülék kontroll berendezése az YSI 7100 MBS készülék. A módszer kidolgozásának célja a legoptimálisabb, a legrövidebb és a leggazdaságosabb beállítások megtalálása. A metódus kidolgozása magába foglalta az alkalmazandó oldószerelegy összetételének és a kellő áramlási sebességnek a megtalálását. A két készülék pontosságának összevetéséhez mintegy 100 gyártásközi minta lett lemérve.44huCukorHPLCCukorkoncentrációCukorkoncentráció mérése HPLC-vel, új módszer bevezetéseDEENK Témalista::Kémia