Krajnyák, EmmaNagy, Evelin2020-10-212020-10-212020-10-19http://hdl.handle.net/2437/297124Egy nemzet működésének sikere és versenyelőnye az élelmiszerönellátás mértékében mutatkozik meg. Minőségi alapanyagok termesztése révén nem csak a vidék eltartóképessége nő ugrásszerűen, de a városi lakosok életminőség javítását is magában hordozza, egymást szolgálja. A jövőben a nyereségorientált, iparszerű termelés helyett fenntarthatósági irányelvekre szükséges alakítani az élelmezési rendszert, így minden magyar asztalra egészséges élelmiszer kerülhet. A terv megvalósítása ökológiai gazdálkodással, és a helyben előállított élelmiszermozgalmakon keresztül válhat sikeressé, így a mezőgazdaság és élelmiszeripar együttesen erősödik meg. Célkitűzésem, hogy bizonyítsam, kistermelők összefogásával ösztönző az ökológiai termelés, a helyi értékesítés és működőképes a termékpálya teljes lefedése. Hajdúnánás példáján keresztül mutatom be, miképp kerülhet a mezővárosi kisközösségek kezébe az élelemellátás, és Öko Portéka forgalmazása.62huintegrációökológiaegyüttműködésÖkológiai gazdálkodás integrációs lehetőségei Hajdúnánás példáján keresztülThe integrational opportunities of organic farming through the example of HajdúnánásDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány