Novotniné Dankó, GabriellaHajzer, Imre Norman2022-11-222022-11-222022-10-20https://hdl.handle.net/2437/341208A libatenyésztés évszázados múltra és tradícióra tekint vissza Magyarországon. Az elmúlt évtizedben a változó piaci és gazdasági igényekre reagálva egyre nagyobb jelentőséget kapott a pecsenyeliba és a fiatal hizlalt ludak termelése. Kísérletemben az állattartás egyik legjelentősebb témakörét a takarmányozást vizsgáltam. A témát gazdasági szempontból is megvizsgáltam, ezzel arra a kérdésre is válaszolva, hogy megéri-e libát tartani az általam alkalmazott technikával, technológiával. A kísérletben 48 libát osztottam négy csoportba. A lényeg a takarmányadagok csoportonkénti változtatása volt, mellyel az állatok lehető leggazdaságosabb tartásának módszereit tudhattuk meg, adottkörülmények mellett.40hulibalúdbaromfitakarmányLiba előnevelés-beli különbségek takarmányviszonyok változtatása mellettDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Állattenyésztéstan