Bácskay, IldikóSzaniszló, Anna2017-05-222017-05-222017-03-01http://hdl.handle.net/2437/240758A dolgozat összefoglalja a méz keletkezésére és gyűjtésére vonatkozó alapvető információkat, majd tárgyalja a méz összetételét, minőségi vizsgálatának szempontjait és a termék hatásait. Igyekszik ismertetni a méz antibakteriális hatáskifejtésének mechanizmusait, illetve ismertetni a fajtamézenként jelentkező kisebb eltéréseket. A kutatómunka részeként vizsgálja véletlenszerűen kiválasztott populáció tudományos ismereteit a mézről, illetve annak hatásairól, felderíti a betegségekben való alkalmazásra vonatkozó szokásaikat.29humézmeghűlésinfluenzaantibakteriálisA méz felhasználása felső légúti megbetegeddésekbenDEENK Témalista::OrvostudományDEENK Témalista::Biológiai tudományok