Peles, Ferenc ÁrpádBertalan, Ildikó2013-11-052013-11-0520132013-11-05http://hdl.handle.net/2437/175965Az élelmiszer-biztonság az alapanyag előállítástól a fogyasztókhoz való eljutásig az élelmiszertermelés teljes vertikumát átíveli. Az egyre többször előforduló élelmiszer megbetegedések miatt már nemcsak a hatóságok, hanem a fogyasztók oldaláról is kialakult az igény a biztonságos élelmiszerek iránt. A dolgozatomban egy olyan HACCP rendszert alakítottam ki a fagyasztott tésztakészítmények előállítására, mely minden Európai Uniós szabványnak megfelel és összefoglalja a rendszer működésének a legfontosabb elemeit.Ezt folyamatábrával szemléltettem, melyhez műveletei veszélyelemzést végeztem. A veszélyelemzés során megállapítottam a kritikus pontokat és megírtam hozzájuk a szükséges higiéniai utasítást.54huHACCPfolyamatábraélelmiszerbiztonsággyorsfagyasztásA HACCP rendszer kiépítése egy fagyasztott derelye előállító üzembenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány