Sipos, PéterMolitorisz, Szabina2014-05-142014-05-1420142014-05-14http://hdl.handle.net/2437/192202A napraforgóolaj és a repceolaj felhasználása évről évre növekszik. A megnövekedett keresletnek köszönhetően az olajnövények termesztési területe növekedett, illetve minden termelő számára legfontosabb paraméter, a termésátlag is egyre magasabb. A feldolgozás szempontjából viszont a minőségi paraméterek a meghatározók, így fontos, hogy a mennyiségi és minőségi paraméterek megfelelő összhangját megtaláljuk. Szakdolgozatokban az SGS Hungária Kft. Mezőgazdasági laboratóriumában elvégzett mérések alapján, a napraforgó és repce minőségi változásait vizsgáltam az előző 3 év alapján. Az eredmények lehetőséget nyújtanak, egy általános kép kialakítására az olajos magvak minőségi jellemzőiről.37huNapraforgóRepceMinőség2011-2013Olajos magvakA napraforgómag és a káposztarepcemag minőségének értékelése a 2011-2013 évekbenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudományrestricted