Bertáné Szabó, EmeseLachata, Bence2012-10-182012-10-182012-10-182012-10-18http://hdl.handle.net/2437/134826Dolgozatomban bemutattam a magyar vadhús helyzetét, útját a fogyasztókhoz. A folyamatot az országban működő vállalkozások, az egerbocsi Vadker Kft., és a Tabán völgye vadásztársaság működése alapján szemléltettem. Megpróbáltam átfogó képet adni a magyar viszonyokról, illetve egy dolgozat kereteibe foglalni a különböző írások eredményeit, eloszlatni a tévhiteket, tiszta képet adni a témáról. Igyekeztem a lehető legtöbb oldalról megközelíteni e sokszínű témát. Bővebben részleteztem az elejtett vad útját, az üzemben a gyártás technológiáját, műveleteit, az apró és nagyvadak feldolgozását egyaránt. Kitértem a hús táplálkozástudományilag vizsgált értékeire, ezzel kapcsolatos ajánlásokra. Bemutattam az országban működő vállalkozások helyzetét, minőségbiztosításuk kapcsolódását a feldolgozási tevékenységhez.60huvadhúsfeldolgozásVadászterülettől a konyhaasztaligA vadhúsfeldolgozás és a hozzákapcsolódó tevékenységek bemutatásaFrom hunting ground to tableDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Vadászat, vadgazgazdálkodásDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek