Czeglédi, LeventeCsipkó, Flóra2018-04-262018-04-262018-04-26http://hdl.handle.net/2437/250404Munkám során célul tűztem ki a különböző természetes, növényi extraktumok hatásának vizsgálatát, az immunrendszerre és az emésztőrendszer mikrobiomjának összetételére nézve. A vizsgált természetes hatóanyagok a kontroll és pozitív kontroll csoport beállítása mellett a következők voltak: karotinoidok, fruktooligoszacharidok és antocianinok. Pozitív kontrollként β-glükánnal kiegészített takarmányban részesülő csoport került beállításra. Kísérletem során a Lactobacillus, a Salmonella, és a Clostridium nemzetséget, valamint az Escherichia coli fajt vizsgáltuk.45 oldalhubrojlercsirkebélflóraß-glükánkarotinoidfruktooligoszacharidantocianinSSCPqPCRBioaktív anyagok hatása a brojlercsirkék bélflórájában jelenlévő Lactobacillus, Salmonella, és Clostridium nemzetségre, valamint az Escherichia coli baktériumfajraDEENK Témalista::Biológiai tudományok